ryby

Więcej o:

ryby

  • Sos do ryby na 3 sposoby

    ? Wybierz swój ulubiony sos! Sos śmietanowy do ryby Składniki (na 2 porcje): 5 łyżek kwaśnej śmietany, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka musztardy, sól i pieprz Jak zrobić sos śmietanowy do ryby? Czosnek wyciskamy w wyciskarce. Śmietanę, musztardę i sok z cytryny mieszamy w misce lub kubku

  • Najlepsza panierka do ryby. Jak usmażyć rybę w panierce?

    wspomnienie którego cieknie nam ślinka! Jak usmażyć rybę w panierce? Panierka do ryby – jak zrobić najlepszą? Składniki klasycznej panierki do ryby to jajka i mąka lub bułka tarta. Niektórzy pomijają dodatek jajek i smażą rybę obtoczoną tylko w mące lub bułce tartej lub w mieszaninie tych dwu składników

  • Zalewa do ryb w occie - jak to zrobić?

    Ryba w zalewie octowej to także jedno z dań, które wielu z nas zapewne pamięta z czasów dzieciństwa i przyjęć, które odbywały się przed laty. W niektórych domach jest to już zapomniana potrawa. Może czas ją sobie odświeżyć? Jak zrobić zalewę octową do ryb? Pomagamy, choć to wcale nie jest trudne

  • Poziom toksyn w rybach rośnie. To przez ocieplenie klimatu

    W nowym badaniu, którego wyniki pojawiły się w czasopiśmie Nature , naukowcy z Harvardu sugerują, że wzrasta poziom metylortęci w rybach, takich jak dorsz, atlantycki tuńczyk błękitnopłetwy i miecznik. Powód? Według badaczy to konsekwencje gwałtownego wzrostu temperatury. 

Wypowiedzi na forum o:

ryby

  • Według prof Ryby Biden oddał Polskę zach. Europie

    Profesor Mieczysław Ryba twierdzi, że Biden oddał Polskę zachodniej Europie, która teraz układa klocki na nowo i w wizji owego zachodu nie ma miejsca na Polskę z podmiotowością, w związku z czym dla Polaków mają być zmywak, szparagi i robota w domach starców.

  • Ryby w puszce (konserwy rybne)

    Wiem, że to zło, sama rtęć i odpady promieniotwórcze. Dodatkowo jeden z najbardziej oszukańczych produktów (kontrole zazwyczaj wykazują, duże niezgodności z tym co deklarowane, a z tym co w środku). Ale... Dla mieszkańca Polski, bynajmniej nie przy morzu - dostępność ryb jest jaka jest. Na pewno,

  • Zapach ryb w multicookerze

    Jakiś czas temu nabywszy, oszalałam na punkcie ryb na parze. Aktualnie dojrzałam do tego, by popróbować i innych dań z tego urządzenia, ale... Multi przeszedł rybą. Oczywiście tradycyjne mycie, nawet kilkukrotne, nic nie daje. Macie jakieś doświadczenie? Czym ten zapaszek potraktować? Z góry dzięki

  • Kolacja z rybami

    Załóżmy, że jestem gospodynią kolacji, w której ryby występują w formie potrawy, a gośćmi są ludzie. (Precyzuję, bo tytuł wątku mi wyszedł dwuznacznie). W tym gospodarstwie domowym nie ma noży do jedzenia ryb, a goście to nie są domownicy. Jako gospodyni mam zacząć jeść każdą potrawę narzucając

  • Re: Na ryby - w szaradach i krzyżówkach

    Metagram Musieli go zakuć w DYBY By tylko nie pojechał na RYBY DYBY (4 litery)// RYBY (4 litery)

  • Re: Na ryby - w szaradach i krzyżówkach

    Karp (Cyprinus carpio) ? gatunek słodkowodnej ryby z rodziny karpiowatych (Cyprinidae). Hodowany i poławiany na dużą skalę jako ryba konsumpcyjna.

  • Re: Na ryby - w szaradach i krzyżówkach

    Jesiotr ? w znaczeniu potocznym ? duża ryba wędrowna o skórze pokrytej rzędami kostnych płytek, przedstawiciel ryb jesiotrokształtnych, zwykle z rodziny jesiotrowatych

  • jecie ryby z Bałtyku?

    ). Niby jeśli ktoś się trochę interesuje bezpieczeństwem żywności to od dawna to wie, a śledzie z Bałtyku w sklepach są wyraźnie tańsze niż te z Atlantyku (czyli rynek też to wie). Ale jednak presji społecznej jakoś nie ma. Dziwne, nie? Jeśli chodzi o pytanie tytułowe - to ja od wielu lat nie

  • Re: Na ryby - w szaradach i krzyżówkach

    Szczupak pospolity, szczupak (Esox lucius) ? gatunek szeroko rozprzestrzenionej, drapieżnej ryby z rodziny szczupakowatych (Esocidae). Jego okołobiegunowy zasięg występowania jest największym naturalnym zasięgiem ryb wyłącznie słodkowodnych.

  • Re: Na ryby - w szaradach i krzyżówkach

    Tilapia ? rodzaj słodkowodnych ryb okoniokształtnych z rodziny pielęgnicowatych (Cichlidae), ustanowiony przez Andrew Smitha w 1840 roku. Nazwa rodzaju pochodzi z języka Buszmenów i oznacza rybę