ryba

Więcej o:

ryba

  • Sos do ryby na 3 sposoby

    Sos to najlepszy pomysł na dopracowanie dania. Nadaje on wyjątkowego aromatu potrawie i sprawia, że danie soczyste i doskonale komponuje się z pozostałymi składnikami. Ryba w sosie również po prostu świetnie smakuje, dlatego mamy dla was 3 propozycje. Śmietanowy? Koperkowy? A może pomidorowy

  • Najlepsza panierka do ryby. Jak usmażyć rybę w panierce?

    Ryba smażona w panierce pojawia się na naszych stołach bardzo często. Pamiętamy ją z piątkowych obiadów w szkolnych stołówkach i z wyjazdów nad Morze Bałtyckie. Z tą pierwszą wersją nie zawsze mamy dobre skojarzenia, ale już świeża rybka prosto z morza usmażona w chrupiącej panierce to danie

  • Ryba po grecku - przepis tradycyjny i nie tylko

    Ryba po grecku łatwy przepis dla początkujących Łatwy przepis na rybę po grecku zrealizujesz w kilku krokach. Warto wiedzieć, że jest to jedna z kluczowych potraw, które powinny pojawić się podczas Wigilii. Przepis na tradycyjną rybę po grecku znajdziesz tutaj: Składniki: 800 gramów filetów dobrej

  • Ryba w occie - na święta i po świętach

    Ryba w zalewie octowej - na patelnię lub do piekarnika Polska tradycja świąteczna obfituje w ryby: karp, śledzie, ryba po grecku, ryba w galarecie, czy ryba w zalewie octowej. Ta ostatnia propozycja skierowana jest do miłośników ostrzejszych smaków, ocet nadaje lekko kwaskowaty smak oraz sprawia

Wypowiedzi na forum o:

ryba

  • Ryba po grecku - modyfikacje

    W jednym z wątków wigilijnych napisałam, że w moim domu rodzinnym ryba po grecku to było zwykłe danie obiadowe, nie odświętne. Jakaś forumka zapytała mnie, z czym to jedliśmy. Nie miałam czasu wtedy odpisać, a nie będę teraz wyciągać tamtego wątku. Zatem: Rybę po grecku podawało się u nas na ciepło,

  • Pomocy! ryby

    Rozmroziła nam się wczoraj druga lodówka, nie zauważyliśmy tego, bo jest w domu obok. A w zamrażarce były ryby, które jakiś czas temu mąż kupił w hurtowni czyli: 15 pstrągów i 12 sztuk miruny. Dużych sztuk. Łososia i mirunę na jutro już mam, nie potrzebuję większej ilości, zwłaszcza, że będą też

  • Surówka do ryby

    ?.i ryżu? Co byście zrobiły? Zazwyczaj rybę robię z ziemniakami i surówką z kiszonej. Dzisiaj musi być ryż. Co by tu?? Dziękuję.

  • Re: Ryba, nie ryba..jak wam wchodzi?

    Śledzie i ryby morskie lubię. Owoce morza nie za bardzo, ryby słodkowodne też średnio. Zasadniczo jak mi ktoś dobrze przyrządzi to prawie wszystko zjem. -- "Nie mam żalu do nikogo, sama sobie krzywdę zrobię"

  • Re: Ryba, nie ryba..jak wam wchodzi?

    Ja też lubię karpia, jeśli lubisz pstrągi to spróbuj dorady, labraksa. Dobra chyba nie jestem obiektywna, bo lubię wszystkie ryby, a najbardziej lubię jeść ryby nad wodą i to takie w najprostszej postaci z grilla albo smażone w samej mące.

  • Re: Ryba, nie ryba..jak wam wchodzi?

    Ryby jadam, ale nie jest to moje ulubione pożywienie. Najbardziej lubię karpia - w ogóle jeśli chodzi smak mięsa to bardziej mi smakują ryby słodkowodne, no ale te ości ... Ryby morskie zjem, ale żeby był "szał? ? to musi być naprawdę świeża i dobrze usmażona rybka prosto z morza i nad morzem

  • Re: Pomocy! ryby

    Ja też, ale panierując tylko leciutko w mące, potem można upiec w piekarniku. Ja zamrażam też rybę po grecku, rybę w sosie porowym, w pieczarkach z pomidorami.

  • Re: Ryba, nie ryba..jak wam wchodzi?

    Owoce morza i sushi uwielbiam i mogę jeść ciągle, ryby też lubię pod większością postaci.

  • Re: Pomocy! ryby

    Ostatnio miałam miec rybę w panierce na obiad, ale ostatecznie poszlismy do restauracji. Rybę zamroziłam, a trzy dni pozniej odsmazylam we "frajerku". Byla naprawdę smaczna i nie stracila na chrupkosci.

  • Re: Ryba, nie ryba..jak wam wchodzi?

    Aha, z tymi rybami nad wodą i jak najprościej to masz oczywiście rację. Tak jest najlepiej.