kuchnia hiszpańska
-
Que aproveche, czyli doceń to, co masz! A jest co doceniać, twierdzi Tester Smaków po wizycie w Hiszpanii [PRACA MARZEŃ]
Czy hotelowe jedzenie jest zawsze nudne? Jaki odcień ma morze na Majorce? No i oczywiście, jak smakują tapas, jamon serrano i paella? Na te pytania odpowie Wam Mariusz Stachowiak w kolejnym odcinku Pracy Marzeń, tym razem w Hiszpanii.
-
Co kraj, to kuchnia, czyli nasze kulinarne skojarzenia ze światem
Grecja kojarzy się nam z oliwkami, fetą i wszystkim, co lekkie, pożywne i zdrowe, Polska dla odmiany - ze schabowym i z tłustym bigosem. Co kraj, to kuchnia. Jakie są Wasze kulinarne skojarzenia ze światem? My widzimy go tak...
-
Słodycze narodowe - czym zajadają się dzieci w różnych krajach świata?
Od samego patrzenia cieknie ślinka. Słodycze to, coś czemu nie możemy się oprzeć na wakacjach. Poznajcie słodkości Grecji, Turcji. Hiszpanii, Włoch i innych krajów.
-
Hiszpania. Kuchnia hiszpańska, czyli viva Espana, Olé!
Unikaj wielkich restauracji dla turystów. Jedz w małych miasteczkach miejscowe dania.
-
Kuchnia hiszpańska, czyli Hiszpania od kuchni
Co robić w Hiszpanii? Można uciekać przed bykami w Pampelunie, leżeć na plażach w okolicach Barcelony, zwiedzać madrycką galerię Prado. Można też - a nawet trzeba - jeść ser w Kastylii, szynkę w Aragonii i owoce morza w Galicji. Pić sherry w...