Pate

Więcej o:

Pate

Wypowiedzi na forum o:

Pate

  • Pate di...

    Zakupiłam we Włoszech w słoiczku coś co się nazywa Pate di pomodoro i Pate di Asparagus. Obie rzeczy są przepyszne (próbowałam przed zakupem i było jeszcze coś takiego z czosnku, i z karczochów) pomidorowa zawiera jakby płatki chili w oliwie, a jest czymś w rodzaju pomidorowej pasty do chleba.. jest

  • Re: Pate di...

    Mam akurat w spizarni 2 sloiczki: pate' paprykowe i grzybowe. Pate' di peperoni: papryka, oliwa extravergine, ocet, sol. Bez konserwantow. 200 g 2,65 euro Pate' di funghi / pleurotus ostreatus, czyli boczniak ostrygowaty /: grzyby, oliwa extravergine, ocet, sol. Bez kosnerwantow. 200 g 3,00 euro

  • Re: Pate di...

    coś w tym stylu? można spóbować zrobić samemu w domu

  • Re: Pate di...

    To pate pomidorowe kupisz w Polsce jako pesto rosso najczęściej. Firma Gaea robi pasty z bakłażanów, pieczonej papryki, oliwek.

  • Re: Pate di...

    'dokładnie prawie' coś takiego Ponawiam pytanie, gdzie kupić, jak ewentualnie zrobić?

  • Domowe pate z kurzych wątróbek

    wyłożyłam posiekaną cebulkę i gałązki rozmarynu - podsmażyłam, dolałam koniaku i całość podsmażyłam aż połowa płynu odparowała. Wyrzuciłam rozmaryn a płyn z patelni przelałam do blendera, dodałam wątróbki i zmiksowałam, następnie dodałam resztę masła oraz soli, pieprzu i gałki do smaku. Całość

  • Re: smoked mackerel and avocado pate

    po wpisaniu pate+avocado do gugla to właśnie najwiecej przepisów wyskakuje na to smoked mackerel and avocado pate :-) PS. Nie jest to dla "dietowców" ;-)

  • Re: Domowe pate z kurzych wątróbek

    pate jest znacznie szybsze w zrobieniu niz polski pasztet - nie trzeba go piec :-) -- Zapraszam: Niebo w gębie

  • Re: foie gras pate

    Jesli chodzi o moja własną watrobę, to nie mam sumienia, ale jem. Tucz gęsi w celu otrzymania stłuszczonych wątrób (bo z takich najlepiej udaje się foie gras pate) jest barbarzyństwem. Barbarzyństwem jest też zabijanie cielatek o wielkich, niewinnych oczach i zabijanie małych wesołych prosiaczków by

  • Country Pate

    drobiowymi, dodac 2 lyzeczki soli, troche pieprzu i lyzke koniaku. Marynowac miesa w lodowce przez 2 do 5 dni. w foremce do pate ukladac warstwe mielonego miesa, na to polozyc kawalki miesa, przykryc miesem mielonym. Foremke z pate zawinac w dwie lub trzy warstwy folii aluminiowej i dobrze zawinac