masło

Więcej o:

masło

  • Jak zrobić masło klarowane? Prosty przepis na masło klarowane

    Masło klarowane: co to takiego? Masło klarowane, znane także pod nazwą masło topione lub masło ghee to tłuszcz odzwierzęcy. Wytwarza się go poprzez gotowanie masła na małym ogniu i usuwanie pojawiających się na jego powierzchni szumowin oraz osadów na dnie. Masło klarowane poznać można po czysto

  • Masło orzechowe: jak je zrobić? Przepis na masło orzechowe

    Jak zrobić masło orzechowe? Zdrowa, słodka przekąska dla każdego Jak zrobić masło orzechowe, aby było smaczne i zdrowe? Wbrew powszechnemu przekonaniu produkt ten nie jest niezdrowym dodatkiem. Dobre masło orzechowe jest bardzo smaczne i pożywne. Masło orzechowe, które możemy kupić w sklepie

  • Masło czosnkowe - do grilla i do grzanek

    Przepis na masło czosnkowe - pół kostki masła (125 g), - 4 ząbki czosnku, - sól Opcjonalnie: czosnek niedźwiedzi, natka pietruszki, posiekany koperek. Masło o temperaturze pokojowej przełóż do miseczki. Ząbki czosnku wyciśnij w wyciskarce. Następnie dodaj je do masła, dopraw solą i ewentualnie

  • Jak klarować masło? To prostsze niż myślisz [PRZEPIS]

    Masło klarowane możemy kupić już gotowe, możemy także zrobić je samodzielnie w domu. Takie masło jest bardziej uniwersalne, gdyż po procesie oczyszczania ma wyższą temperaturę dymienia. Możemy go zatem używać do smażenia bez obaw, że się przypali. W kuchni indyjskiej masło klarowane znane

  • Ciastka z masłem orzechowym, w których się zakochasz

    Jakie ciastka z masłem orzechowym przyrządzić? Przedstawiamy dwa warianty tego przysmaku. Wszystko zależy od tego, czy chcecie, by smak masła orzechowego zdominował smak deseru, czy może wolicie, by uzupełniał się razem z czekoladą. Jak zrobić ciastka z masłem orzechowym ? Sprawdźcie

  • Czy można mrozić masło? Co z bezpieczeństwem? Sprawdzamy

    Wiele osób ma obawy, czy można mrozić masło. W końcu pojawia się wiele informacji dotyczących utraty walorów spożywczych i smakowych w przypadku zamrożenia różnych produktów. Jak jest z masłem? Czy mrożone masło nadaje się do spożycia? Czy nadal jest smaczne? Odpowiadamy na wszystkie pytania

  • Masło jest zbyt twarde? Oto kilka metod na jego ekspresowe zmiękczenie

    Zbyt twarde masło utrudnia przygotowanie kanapki albo ciasta, które wymaga użycia miękkiej kostki. Częstym rozwiązaniem w takiej sytuacji jest skrobanie jej powierzchni albo po prostu odkrawanie plasterków i rozrywanie struktury chleba w nieudolnej próbie rozsmarowania masła. Taki wybór

  • Jak zrobić masło? Zdziwisz się, jakie to proste. To tylko dwa składniki

    Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej  Gazeta.pl Jak zrobić domowe masło? Receptura jest prosta, jednak należy zadbać o czas i uzbroić się w cierpliwość. Jeśli domowe masło kojarzy ci się jedynie z drewnianymi zagrodami i kołem gospodyń wiejskich, pora odczarować to skojarzenie

Wypowiedzi na forum o:

masło

  • Masło orzechowe

    Moim zdaniem wszystkie, od pewnego czasu i jakie do niedawna kupowałem, odbiegają od smaku masła orzechowego. Wcześniej nie miałem zastrzeżeń. Obecnie, wszystkie są zbyt słodkie i w smaku przypominają zmielony słonecznik. Ponadto, są skąpane w oleju (słonecznikowym?). Czy macie podobne

  • Jaki krem z masłem shea?

    Do twarzy, masło shea robi mi doskonale na paszczę ? Czasem smaruję się czystym masłem shea, ale na dłuższą metę jest za ciężkie.Nacomi znam, polecicie coś innego?Ma być na noc, więc musi być treściwy.

  • Mrożenie masła klarowanego?

    Już nie mam siły na kolejne produkcyjniaki sztucznej i prawdziwej inteligencji. Wystarczy mi po tym, jak w zeszłym roku spieprzyłam ogórki - co jeden artykulik to inna rewelacja. Masło klarowane - można mrozić, prawda? 3-6 miesięcy? Poporcjować i w plastik czy aluminium? Bycie eko jest fajne, ale

  • Sernik na zimno, ale z masłem, ma ktos przepis?

    Kiedys, lata temu, robiłam sernik na zimno z masłem roślinnym, ucierało się razem, czasami grudki się robiły, ale nie pamiętam proporcji ani co i jak. W sieci sa przepisy bez masła, albo tylko z 30g masła. A ja pamiętam, że masła było duzo więcej. Ma któraś emama taki stary przepis z masłem?

  • Masło ekstra

    znaczy że ma w sobie coś ponad standard. Jest takie masło, które szczyci się, że jest "bez dodatków". Przechwałka ta sugeruje, że inne masła (a produkt mający nazwę "masło" z wymogów prawnych jest masłem bez dodatków) mogą je mieć, co byłoby nielegalne - jednym słowem, oszustwem. Pytanie: czy inne

  • Re: Mrożenie masła klarowanego?

    Moje ma krótką datę ważności. Prawdziwą. Po czym poznać prawdziwe masło klarowane? Podpalić jak kaszmir? Pojechać po szkle jak diamentem?

  • Re: Mrożenie masła klarowanego?

    Podobno można ale po co? Prawdziwe masło klarowane można przechowywać kilka miesięcy w temperaturze pokojowej a w lodówce to i z rok. -- Nie omieszkaj dać Świadectwa polskości Bądź Patriotą zmyślnie produkując Miód (by Kury)

  • Warszawianki, czy jecie chleb i masło?

    Co prawda nadal pielęgnuję mój wewnętrzny kwiat lotosu, ale wyjmując ości z obiadowego karpia słucham sobie konferencji Jaszczembia i właśnie rzekł był on, że mieszkańców Warszawy nie interesują ceny chleba i masła i to mnie, przyznam, zafrapowało. Czy to jakieś stare mazowieckie tradycje kulinarne,

  • Nie bez przyczyny emeryci kradną masło. Za chwile

    Nie bez przyczyny emeryci kradną masło. Za chwile będą siedziec w zimnie i kraść chleb

  • Swojskie masło

    Proponuję prosty przepis na własnoręcznie zrobione masło I tak 90% całej pracy za nas odwala robot kuchenny. link Co swoje to swoje !!!