czekolada

Więcej o:

czekolada

  • Świętuj Dzień Czekolady z Terravitą!

    Od napoju bogów do smakowitych tabliczek Czekolada przebyła długą drogę, by dziś dostarczać nam tak wiele słodkiej przyjemności. Jej historia sięga aż 4000 lat wstecz, do starożytnej Mezoameryki, gdzie była uważana za napój bogów. Gdy trafiła do Europy, z jej wyjątkowych walorów długo korzystali

  • Szwajcaria. Z nieba sypała się czekolada

    O tym, że "śnieg" z proszku kakaowego leciał z nieba i pokrył uliczki miasteczka Olten w Szwajcarii poinformowała agencja AP. Nie ma w tym żadnej magii. W fabryce czekolady doszło do usterki systemu wentylacji i właśnie dlatego proszek z pokruszonych, prażonych ziaren kakaowca został rozniesiony

  • Gorąca czekolada: idealny napój na jesienne wieczory

    Przepis na gorącą czekoladę, czyli jak poradzić sobie z jesienną chandrą? Przepis na gorącą czekoladę jest bardzo prosty. Aromatyczny, gęsty napój o aksamitnym czekoladowym smaku może pomóc nawet na największą jesienną chandrę. Taką czekoladę zazwyczaj możemy otrzymać w dobrych kawiarniach lub

  • Świętuj Dzień Czekolady z marką E.Wedel

    E.Wedel od 1851 roku podziwiany jest za kunszt tworzenia najlepszej jakości czekolady. Jako najsilniejsza marka w Polsce dba o promocję czekolady i unikalnego procesu jej powstawania. Tak skomplikowanego, jak fascynującego ? pełnego niuansów i ciekawostek. Aby pielęgnować historię i tradycję

  • Nowa czekolada jakiej jeszcze nie było - Milka darkmilk!

    Milka darkmilk ? pierwsza taka czekolada na polskim rynku Badanie rynku[1] pokazało, że nasze profile smakowe zmieniają się wraz z wiekiem: z upływem czasu coraz chętniej sięgamy po gorzkie odmiany czekolady. Wiele osób uważa jednak, że ciemna czekolada jest zbyt gorzka i brakuje jej delikatności

  • Zwiedzaj Rzym z INnym przewodnikiem: kalafior z czekoladą

    Rzym z przewodnikami IN - przeczytaj intro >> Zamów przewodnik w Kulturalnym Sklepie>> SAID Via Tiburtina 135, 00185 Roma, tel.+39 06 4469204, www.said.it Policlinico O tym, że Said mieści się w budynku starej fabryki czekolady z 1923 roku, gotowi są w każdej chwili zaświadczyć nie tylko ludzie

  • Fondant z białej czekolady. Obłędny deser na każdą okazję

    Fondant z białej czekolady. Pyszny deser dla każdego Fondant z białej czekolady to deser, który przypadnie do gustu każdemu. Rozpływa się w ustach i zachwyca czekoladowym smakiem. Sprawdzi się nie tylko jako deser dla łasuchów, lecz także jako elegancki przysmak podczas rodzinnych spotkań. Warto

Wypowiedzi na forum o:

czekolada

  • Mazanie czekoladą po talerzyku

    Mam do Was pytanie w związku z pewnym nowym zwyczajem kawiarnianym. Od kilku lat coraz częściej, gdy zamawiam kawałek sernika czy innego ciasta, to dostaję je na talerzyku pomazanym w jakieś wzorki płynną czekoladą. Wytłumaczy mi ktoś, jaki jest głębszy sens tego marnowania czekolady?

  • Re: Dzień Czekolady

    DZISIAJ DZIEŃ CZEKOLADY - Radio Katowice - 12.04.2022

  • Re: Dzień Czekolady

    ŚWIĘTO CZEKOLADY NA BIELSKIM RYNKU - Radio Katowice - 31.03.2022

  • Re: Dzień Czekolady

    CZEKOLADA NA KAWIE. Połączenie tych dwu napoi daje świetny rezultat smakowy. Na cztery filiżanki- należy użyć piętnaście deka Wedla waniljo- wej czekolady, tyleż cukru grubego kryształu lub rafinady, zago tować tę czekoladę w dwóch filiżankach niezbyt gęstej śmietanki, (tak zwanej śmietanki do

  • Re: Dzień Czekolady

    CZEKOLADA Z KREMEM Ulubiony napój podwieczorkowy dorosłych i dzieci. Krem może być śmietankowy, oczywiście najwykwintniejszy, lub też białkowy, dużo mniej smaczny, który jednak często,, w braku możności dostania kremowej śmietanki, zmuszeni jesteśmy stoso wać. Jak pierwszy, tak i drugi zaprawiamy

  • Re: Dzień Czekolady

    CZEKOLADA NA ZIMNO. W czasie wielkich upałów letnich, kiedy wszyscy czują wstręt do napojów gorących, zwłaszcza młodzież, używająca dużo wszel kiego rodzaju ruchu, przy uprawianiu sportów i zabawie na po wietrzu, wyborny podwieczorek stanowi czekolada na zimno. Ugotowaną jak w l i 2 czekoladę z

  • Re: Dzień Czekolady

    CZEKOLADA NA MLEKU Na cztery filiżanki mleka (około 80 decylitra) użyć dziesięć do piętnastu deka czekolady w proszku. Mleko ugotować, wsypać weń zmieszaną z cukrem czekoladę bądź utartą na tarce, bądź rozpusz czoną w rondelku w umiarkowanem cieple. Ilość cukru zależy od gustu. O ile podajemy

  • śliwki w czekoladzie i czekolada kawowa

    Kilka lat mnie jakoś mnie nie ciągnęło do słodkiego (co innego do słonego i ostrego ;/), teraz mam ochotę na śliwki, ale te bez dodatkowej masy, tylko śliwka suszona i czekolada. Która firma takie produkuje? I czy oprócz niemieckiej dwuwarstwowej kawowej czekolady oraz merci ktoś produkuje kawowe?

  • Re: Dzień Czekolady

    Jak by to w eter poszło Uwielbiam czekoladę gorzką.

  • Re:lody pod czekolada

    cekawa propozycja, mozna na Wielkanoc sobie zrobic... dobrze miec w rezerwie czekolady i orzechy czy migdaly... -- * Vistula * gram milosci ma wieksza wartosc niz tona luksusu