pierogi

Więcej o:

pierogi

Wypowiedzi na forum o:

pierogi

  • Pierogi krok po kroku

    Pierogi krok po kroku Ciasto Podstawa to tylko trzy składniki: mąka (500 g), szklanka gorącej wody, szczypta soli. Ciasto wyrabiamy, by było miękkie i plastyczne. Przed robieniem pierogów powinno odpocząć 15?30 minut pod przykryciem. Do ciasta można też dodawać jajka, które sprawią, że będzie ono

  • Mdły farsz do pierogów- ratunku

    Dziewczyny, kucharka ze mnie ?taka se? i robię właśnie pierogi, o dziwo w formę umiem, ale farsz?. Mięso z rosołu to golonka z indyka tylko. Dodałam pieprz, sól, cebulę, gotowaną marchewkę i pietruszkę i? ten farsz jest jakiś bez wyrazu. Czego tu dodać, żebym się nie nalepiła na darmo??? Ratunku

  • Pierogi z suszoną (wędzoną?) śliwką - przepisu

    wypróbowywania przepisu, a że pierogi zaliczam do kategorii dań znojnych to wolałabym, aby wyszły od razu.

  • Pierogi ruskie

    Pierogi ruskie to pierogi z Rusi. Ruś to była zawsze Biała, Czerwona, Czarna, Kijowska i Moskiewska. Pierogi ruskie mają więc skojarzenie z Rosją. Co gorsza - "ruski" po rosyjsku znaczy "rosyjski", np. "Jestem Rosjaninem" po rosyjsku jest "Ja russkij". Czytam propozycje, żeby zmienić nazwę "pierogi

  • Re: Pierogi

    Mrożę ugotowane. Potem zamrożone na patelni nie tyle smażę, ile duszę. Daję trochę masła, kilka łyżek wody, zamarznięte pierogi - są wtedy jak z wody, nie jak odsmażane.

  • Re: Pierogi krok po kroku

    Gotowanie Najlepiej robić to w dużym garnku. Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i od razu lekko mieszamy, co powinno zapobiec przyklejeniu się pierogów do dna. Jak długo? Około pięciu minut, do czasu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Wyławiamy je łyżką cedzakową. -- Bywam w ...

  • Re: Pierogi

    Ja mrożę podgotowane pierogi i uszka. Ciasto jest z maki, gorącej wody, szczypty soli i łyżki oleju. W ubiegłym roku kupiłam mrożone surowe i wszystkie miały popękane wyschnięte ciasto i efekt był taki ze się rozleciały.

  • Re: Pierogi

    Robię identycznie, gotuje, jak wystygną to mrożę, potem na patelnienę i do czerwoności. Z tym że farsz przed wsadEniem do pieroga duszę tak długo, aż woda odparuje i nie ma co odciskać, jest wilgotny ale nie mokry.

  • Re: Pierogi

    Ja zawsze mrożę gotowane. I potem wrzucam je takie zamrożone na patelnię i powoli obsmażam. Nic mi się nie rozpada. Ale farsz przed włożeniem do pieroga jest odciśnięty z wody (mówię o farszu z kapusty). -- Prócz wyższego wykształcenia dobrze byłoby posiadać jakieś średnie wyobrażenie i co najmniej

  • Re: Pierogi krok po kroku

    Mrożenie Robimy to po wcześniejszym ugotowaniu. Dobrze osuszone i wychłodzone pierogi układamy na tackach, np. silikonowych, tak by się nie posklejały. Przed włożeniem do zamrażalnika warto jeszcze posmarować je olejem. Po ok. dwóch godzinach można je przesypać do woreczków przeznaczonych do