LOT otworzył nowe połączenie do Egiptu. Kair jest na wyciągnięcie ręki

31 maja br. odbył się pierwszy lot z Warszawy do Kairu, którego operatorem były Polskie Linie Lotnicze LOT. Od tej pory trasa będzie miała charakter regularny i całoroczny.
Zobacz wideo Twój lot się nie odbył? Co zrobić w takiej sytuacji? Ekspertka wyjaśnia

Po długim i uciążliwym okresie pandemicznym turystyka nareszcie zaczyna wracać na dawne tory. Co więcej, ta gałąź przemysłu nieustannie się rozwija, dostarczając nowych możliwości odpoczynku i zwiedzania świata. 

Więcej informacji o podróżach znajdziesz na stornie głównej portalu Gazeta.pl

LOT otworzył nowe połączenie do Egiptu. Kair jest na wyciągnięcie ręki

Polskie Linie Lotnicze Lot poszerzają swoją ofertę o nowe kierunki podróży. Jednym z nich jest Kair, stolica Egiptu. Pierwszy rejs odbył się 31 maja br. z Lotniska Chopina w Warszawie i według planów kurs realizowany będzie z Warszawy pięć razy w tygodniu: w poniedziałki, środy, czwartki, soboty i niedziele o godz. 15.00, z lądowaniem w Kairze o 19.00.

Loty z Warszawy do Kairu nie tylko dla turystów

Jak informuje portal rynek-lotniczy.pl, nowe połączenie to ukłon nie tylko w stronę turystów, ale także możliwość ułatwienia komunikacji na linii Polska - Kair dla przedsiębiorców, czy polityków. Członek zarządu PLL LOT, Michał Fijoł powiedział:

Bardzo się cieszę, że otwieramy nowe połączenie, dzięki któremu będziemy mogli turystom z Polski zaproponować nie tylko kurorty nadmorskie, ale także innego rodzaju atrakcje. Nowe połączenie to jednak nie tylko turystyka, to połączenie rozbudowuje współpracę polityczną, gospodarczą, kulturalną, a także wymianę studencką. Mam nadzieję, że przyczyni się ono do tego, że oba nasze kraje i obie stolice będą jeszcze bliższe 

- czytamy na stronie. 

Nowe połączenie LOT-u z Warszawy do Kairu trwa cztery godziny i obsługiwane jest mniejszymi samolotami typu Embraer 190. W cenie rejsu oferowana jest kanapka oraz kawa, herbata, woda, soki oraz słodkie i słone przekąski. Napoje alkoholowe są odpłatne.

Więcej o: