Śniadanie kontynentalne? Lepiej unikać go jak ognia. Była pracownica ujawnia

Kto z nas nie korzystał z oferty hotelowej i nie zaczynał dnia od śniadania kontynentalnego? Gdy tymczasem była już pracownica branży hotelarskiej alarmuje, żeby unikać go jak ognia. Filmik, który opublikowała na TikToku osiąga zawrotną popularność.

Więcej informacji o Polsce i świecie przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl.

Zobacz wideo Małgorzata Tomaszewska jest na nietypowej diecie. "Jem przez 8 godzin, nie jem przez 16"

36-letnia Brandi Augustus łącznie przez 15 lat pracowała w branży hotelarskiej. Była pracownica hotelu z Tennessee nagrała filmik, w którym opowiada, jak wygląda przygotowanie posiłków i sprzątanie po śniadaniu. Jej materiał obejrzało 1,5 miliona widzów na TikToku.

"Jeśli twój hotel serwuje na śniadanie kontynentalne gorące dania, np. jajka czy gofry – nie jedz tego g***a" – powiedziała Brandi Augustus. 

O swoich doświadczeniach opowiedziała w ponad 2-minutowym filmie, który zatytułowała: "Nie jedz darmowego śniadania!". Kobieta na nagraniu opowiada, że jej przełożony nauczył ją, aby podczas nocnego dyżuru używać "jednego ręcznika papierowego". "Do czyszczenia wszystkiego" – mówi Augustus. "Od stołów, talerze czy szpatułki". Dlaczego kazano jej tak robić? Tłumaczono jej, że takie zachowanie było "przyjazne dla środowiska". Augustus dodaje, że podczas prac nie używano rękawic i nie dbano o higienę rąk.

Śniadanie w hoteluNajwiększe błędy w czasie śniadania w hotelu. Mało kto wie, jak jeść chleb

Siedlisko bakterii

Była pracownica alarmuje, żeby nigdy nie jeść gofrów, ponieważ pracownicy nie tylko niedokładnie czyścili gofrownicę, ale także wykorzystywali starą resztkę ciasta, dopóki nie zaczęło "pachnieć piwem". Augustus radzi też, żeby w takich miejscach unikać mięsa, ponieważ "kiełbasa nie powinna być szara".

Turysta ukradł ratownikowi kurtkęRatownicy pomogli turyście. Ten ukradł im kurtkę

Brandi mówi, że kiedy sfrustrowany pracownik zgłosił swoje wątpliwości kierownictwu, był ignorowany i w odpowiedzi słyszał, że przecież hotel przeszedł pozytywnie wszelkie kontrole, więc nie może być źle. 

Kobieta radzi, żeby posiłki spożywać w takich miejscach, które oferują "śniadanie na zamówienie". "Szanse na zatrucie pokarmowe są mniejsze, gdy widzisz, w jaki sposób przygotowywane jest twoje jedzenie" – radzi Augustus. "Po prostu próbuję zaoszczędzić wam bólu głowy" – stwierdziła na koniec.

Źródło: www.nzherald.co.nz

Więcej o: