kuchnia marokańska

  • Maroko - kuchnia marokańska

    Marokańska kuchnia wyraźnie wyróżnia się spośród kuchni krajów Maghrebu. Przez wieki podlegała ona różnorodnym wpływom. Dziś łączy więc w sobie elementy kuchni plemion berberyjskich i arabskich oraz tradycji kulinarnej Francji.

Więcej o:

kuchnia marokańska

  • Kuchnia marokańska - co się je w Maroku?

    . Wytworzony jest z ostrej papryki i czosnku, zazwyczaj z dodatkiem kolendry, kminku, kminu rzymskiego oraz oliwy. Kiedyś był przygotowywany w domach, dziś kupuje się go w puszkach lub tubkach. Co ciekawe, jego smak można złagodzić, dodając do niego oliwę z oliwek. Maroko - kuchnia marokańska/shutterstock

  • #KochajJedzenie! - 16 października startuje jubileuszowy Restaurant Week

    , serwująca kuchnię wegańską oraz Dar Mounia ? tradycyjną kuchnię marokańską, krakowska Andromeda Alfa, wrocławska Wydział Kulinarny, trójmiejska Fedde i wiele innych. Najlepsze polskie restauracje przygotowały specjalne popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne

  • Ile kosztuje obiad w różnych częściach świata?

    i kolorowa kuchnia marokańska opiera się w dużej mierze na trzech podstawowych składnikach: jagnięcinie, kuskus i ciecierzycy. Najpopularniejszym daniem, które dzięki dostępności tradycyjnych glinianych naczyń możemy przygotowywać także w Polsce jest tadżin. Danie główne w Maroku możemy zjeść za kilkanaście

  • Co kraj, to kuchnia, czyli nasze kulinarne skojarzenia ze światem

    . Paella / Fot. Yasmapaz & ace_heart / Flickr.com / CC BY SA Maroko. Kuchnia marokańska Tadżin to chyba najbardziej rozpoznawalny element kuchni marokańskiej. W pierwszej kolejności chodzi o gliniane naczynie z charakterystyczną pokrywką w kształcie stożka, w którym przyrządza się posiłki, w drugiej - o

  • Z owoców nie tylko słodkie dżemy. Mamy kilka propozycji na wytrawnie

    i mieszamy. Sos przekładamy do słoików i szczelnie zamykamy. Chutney można przechowywać do roku. Ważne - nabiera aromatu dopiero po miesiącu od przygotowania. Jest doskonałym dodatkiem do mięs. Autor: Aneta Kosiba Marynowane, czyli kiszone cytryny to przysmak kuchni marokańskiej. Pasują szczególnie

Wypowiedzi na forum o:

kuchnia marokańska

  • Kuchnia marokańska - dzieła zebrane

    Może tak wątek zbiorczy? Jest sporo rozproszonych wątków na temat kuchni marokańskiej. Dobrze by było mieć je zebrane w jednym miejscu.

  • kuchnia marokańska!!!!!!!

    na zapleczy hotelu forum (czeu napis głosi novotel?) przy ulicy bodajże nowogrodzkiej, rzut moherowym beretem od rotundy jest ekstra knajpka. nazywa się babaloo i specjalizuje się w kuchni marokańskiej!!! żadne tam kebaby, ale prawdziwe najprawdziwsze przysmaki. a herbata!!! wielki srebrny dzbanek

  • Re: Kilka przepisów kuchni marokańskiej

    Kilka przepisów kuchni marokańskiej -- Madohora --

  • Re:Kilka przepisów kuchni marokańskiej

    Kilka przepisów kuchni marokańskiej -- Madohora --

  • Re:Kilka przepisów kuchni marokańskiej

    Kilka przepisów kuchni marokańskiej -- Madohora -- Nikiszowiec

  • Re:Kilka przepisów kuchni marokańskiej

    Kilka przepisów kuchni marokańskiej -- Madohora -- Nikiszowiec

  • Re: kuchnia marokańska!!!!!!!

    mister1 napisał: > przysmaki marokanskie ? byle co i byle jak... 1) Masz w ogóle pojęcie, co to kuchnia marokańska/kuchnia maghrebu/kuchnia arabska??? 2) (Pseudo-marokańskiej )restauracji Babaloo (na szczęście)już od jakiegoś czasu nie ma. W podobnych klimatach pozostaje wciąż Le Cedre, ale cenowo

  • Jaki "zapychacz" do kuchni marokańskiej?

    Robimy imprezę tematyczną Kolejne urodziny :) Temat to Afryka, i z całości kulinarnej kontynentu najbardziej nam podpasowała kuchnia marokańska. Osób będzie dużo. Bo razem z dziećmi 20. Będą dwa dania główne. Kurczak ktory w roznych marynatach wyladuje w lodowce dzien wczesniej. JEden w dniu imprezy