jeżeli lubisz czuć tylko ostry smak. chili con carne to więcej smaków niż tylko ostra papryka chili con carne
przyprawy nie mogą być, jakie dusza zapragnie. Do pierogów ruskich też nie dodajesz czego chcesz. Każda potrawa ma swoje ramy i żeby osiągnąć za każdym razem ten sam efekt trzeba trzymać się receptury. tu masz bardzo dobry przepis na chili con carne Tekst linku . w gotowych mieszkankach często masz
Witam. Coś dziwnego dzieje się z moimi sadzonkami chili. Problem, który nie występował w zeszłym roku czy dwa lata temu podczas uprawy. Załączam zdjęcia. Posiadam kilka sadzonek 2 różnych odmian. Widać na zdjęciach że liście usychają, niektóre się zaczynają zwijać do środka i to nie tylko te duże,
nie mam papryczek chili ale za to posiadam przyprawe chili w proszku, pytanie brzmi: ile łyzeczek przyprawy w proszku odpowiada 1 papryczce?
w Borówce, taką nową kawiarenkę odwiedzilim fczoraj w Breslau, kanapka z chili, papryką jakąś inną, salami paprykowym i bułka posypana też różnistymi suszonymi czerwonymi drobinkami - na ciepło plus tiramisu, noooo, warte pofturki, chili czili uzależnia.
Gdzie można dostać płatki chili? Czy można je zastąpić zwykłym chili "w proszku" Jeśli tak to w jakich proporcjach? w przepisie mam podane 1/4 łyżeczki płatków chili.
Niestety prawdziwe meksykańskie chili jest ciemno brązowe i nie jest ostre!!!
Macie jakieś propozycje odnośnie chili w słoikach? może jakieś sosy? albo marynowane w całości?
Polecam Chili. Jest czym oddychac. Zero dymu papierosowego. Odsiew przy wejsciu >25 lat. Fajny wystrój.
No właśnie co się podaje do chili? surówkę ? chleb? Jak robicie chili , bo ja tak: mielone+2 papryki+ 2cebule+ 2pomidory+papryczka chili+0,5szkl. wina+przypr. mexico+troche tabasco.