Luksus pod Warszawą

01.09.2017 12:09
Hotel Pałac Alexandrinum

Hotel Pałac Alexandrinum (adam-brzoza.com)

Znacie to rozdarcie, kiedy zmęczeni codziennością marzymy o wypoczynku na łonie natury, a jednocześnie chcemy czegoś nowego?

Czasem trudno zdecydować gdzie spędzić wolny czas. Z pomocą przychodzą miejsca ukryte na uboczu, ale na tyle blisko miasta, że nie trzeba tracić czasu na zbyt długie, męczące podróże. Dokładnie tak jak hotel Pałac Alexandrinum, który znajduje się zaledwie 13 km od Warszawy, ale niezwykle blisko natury. Co sprawia, że to miejsce ma szansę zostać ulubionym miejscem na weekendowe wypady?


Miejsce to ma bogatą historię. Dawniej w tym miejscu stał dwór, którego właścicielem był Stanisław Grabowski, syn Augusta Poniatowskiego. W miejscu tym żegnał się z Polską car Wszechrosji, będący tytularnym królem Polski – Aleksander I.

Hotel Pałac AlexandrinumHotel Pałac Alexandrinum adam-brzoza.com

TAJEMNICZY OGRÓD

Otaczający budynek 12-hektarowy park zachwyca duża przestrzenią, zadbaną roślinnością, uroczymi zakątkami, licznymi stawami i małą architekturą – kamiennymi lwami, zabytkowymi altankami, łukiem triumfalnym czy świątynią Diany. To idealne miejsce na weekendowy wypad. Restauracyjne tarasy i plac zabaw tuż obok sprzyja
relaksowi na świeżym powietrzu.

POBYT

W tym hotelu poczujesz się absolutnie wyjątkowo i glamour. W hotelu zadbano o każdy detal -począwszy od luksusowego zapachu perfumeryjnego, który unosi się w pałacu po wyszukane i niepowtarzalne włoskie meble oraz charakterystyczne płaskorzeźby – kobiece twarze lub bujne ciała. Fakt, że budynek jest nowy ma swoje zalety – w hotelu wszystko jest świeże i wręcz pachnące. Na parterze, przy recepcji wita gości specjalnie dopasowany do hotelu zapach luksusowych, wytrawnych perfum.

Pomimo, iż jest to Pałac, ma jednak wrażenie kameralności i przytulności. Z pewnością dlatego, że to butikowy hotel z 30 pokojami (w przyszłym roku to się zmieni – powstaną nowe pokoje, w sumie 100). Wszystkie pokoje są bardzo jasne i przestronne, każdy urządzony indywidualnie, a we wszystkich ma się wrażenie nieskazitelnej wręcz czystości. Okna większości wychodzą na zabytkowy park albo na łąki po drugiej stronie pałacu, na których cierpliwi zobaczą biegające sarny lub odpoczywające żurawie.

Hotel Pałac AlexandrinumHotel Pałac Alexandrinum adam-brzoza.com

Ścieżki rowerowe oraz trasy biegowe pozwolą zregenerować ciało i umysł. Miłośników jazdy konnej ugości powstająca piękna stajnia. Rowery oraz kijki nordic walking pozostają do dyspozycji gości.

W ŚWIECIE PIĘKNA

Pałac Alexandrinum to także idealne miejsce by zadbać o swoje piękno, dopieścić ciało lub poprawić mankamenty urody. Mieszcząca się w pałacowych wnętrzach kameralna placówka Kliniki La Perla oferuje pełen zakres zabiegów: autorskie rytuały Spa i masaże, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, ale także kosmetykę hi tech z najnowszymi technologiami odmładzającymi, wyszczuplającymi i modelującymi oraz medycynę estetyczną. Nawet weekendowy pobyt w Pałacu Alexandrium wystarczy by po powrocie olśniewać wyraźnie odmłodzonym i świeżym wyglądem oraz poczuć się po prostu wypoczętą jak po wakacyjnym urlopie. Dzięki nowoczesnym i nieinwazyjnych technologiom dostępnym w Klinice La Perla można zagęścić i zrewitalizować skórę, dogłębnie ją ujędrnić czy wymodelować oporne na dietę i ćwiczenia ciało.

Hotel Pałac AlexandrinumHotel Pałac Alexandrinum adam-brzoza.com

W wolnej chwili można się zrelaksować w strefie Aqua. Basen jest fantastycznie rozświetlony wpadającym przez wielkie okna światłem. Jeśli pogoda dopisze, prosto z basenu można wyjść na przestronny taras lub pozostać w strefie Aqua i skorzystać z jacuzzi lub sauny. Na najmłodszych oczywiście czeka brodzik.

KULINARNA PODRÓŻ

Udany wypoczynek jest nierozerwalnie związany z dobrym jedzeniem. Restauracja Tremo, zlokalizowana w Pałacu Alexandrinum łączy smaki kuchni regionalnej z elementami światowych trendów kulinarnych. Wszystkie potrawy tworzone są pod okiem doświadczonego Szefa Kuchni w oparciu o naturalne i zawsze świeże produkty. Każdy posiłek jest jak kulinarna podróż dookoła świata.


Paweł Suchenek, który rządzi w restauracyjnej kuchni, gotował wcześniej dla samego króla Kataru, w hotelu Rialto oraz w wielu luksusowych hotelach na świecie. Inspiracje kulinarne czerpie z podróży po całym świecie. Bisque z raków rzecznych, duszone polędwiczki wołowe z puree selerowym czy fondant czekoladowy z sosem malinowym i lodami – smaczniej być nie może.

Hotel Pałac AlexandrinumHotel Pałac Alexandrinum adam-brzoza.com

Skomentuj:
Luksus pod Warszawą
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX