Komentarze (34)
Dania kuchni polskiej, które warto polecić obcokrajowcom
Zaloguj się
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • Gość: pablo

    Oceniono 19 razy 3

    Kto pisze takie głupoty. Mieszkam 7 lat w irlandii i często dawałem skosztować owych specyfików irlandczykom. Z tej listy nie próbowałem podać tylko chleba ze spalcem i szczawiowej. Bigos podałem sąsiadowi w pierwszy dzień świąt, wypluł i stwierdził że to nie jego smak. Flaki nawet nie spróbował a flaki moja żona robi rewelka. Co do reszty to tyko rosół był ok i schabowy ale z "baby carrots". Co do kiszonych produktów to ogólnie jak nie jest się przyzwyczajonym do tego typu smaków, to raczej ciężko się przekonać.Najlepiej podać pierogi zawsze smakują.

  • Gość: koko

    Oceniono 24 razy -6

    Kaszanka, kiełbasa, salceson, flaki, smalec, kotlet schabowy, zupa szczawiowa i rosół nie są polskimi przysmakami. Rosół i zupa szczawiowa i kotlet, to dania kuchni francuskiej, a flaki, smalec, kiełbasa, salceson i kaszanka - niemieckiej. Barszcz czerwony i pierogi, to kuchnia rosyjska. Pozostałe dania są niestrawne dla osób, które w dzieciństwie nie przywykły do jedzenia sfermentowanego jedzenia. Kuchnia Polska dla obcokrajowca może być zabójcza.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX